De tweede etappe van Europese Ocean Race is gefinisht in Alicante, Spanje. Bij de start in Cascais, Portugal kwam een IMOCA met de bakboord foil in aanvaring met een voor anker liggend bootje. Na vier dagen racen door de straat van Gibraltar en de Middellandse Zee en met snelheden variërend van 2 tot 25 knopen (!) was de strijd vooral vlak voor de finish bij Alicante zenuwslopend. Het klassement is weer door elkaar gegooid en daarmee is de einduitslag niet te voorspellen.

Er wordt gezeild in twee klassen die elkaar maar weinig ontlopen in snelheid; zeven schepen in de Volvo Ocean 65 foot en 5 schepen in de IMOCA 60 foot die met foils uitgerust zijn. De VO65 blijken sneller wanneer de IMOCA’s niet foilen. Er zijn veel Nederlanders onder de bemanningsleden. Zondag 13 juni start de derde etappe. De volgende finishplaats is Genua, Italië. De finish van de vierde en laatste etappe van de Europese Ocean Race is op zaterdag 19 juni met een race voor de kust van Genua.

Uitslagen, informatie en de start van de derde etappe is te zien op theoceanrace.com. Je kunt ook een app downloaden met een prachtige tracker en alle info. In najaar 2022 start de Oceanrace rond de wereld.

Start derde etappe Europese Ocean Race