De Westerly Club Nederland is een vereniging voor eigenaren van Westerly zeiljachten.


De WCN heeft tot doel de band tussen Westerly schippers en opvarenden te versterken.

De WCN is in 1975 opgericht en heeft circa 140 leden en donateurs. De vereniging heeft een sociaal en recreatief karakter. Het ledenbestand omvat vrijwel het gehele scala aan Westerly’s waardoor we over bijna alle typen informatie beschikbaar hebben. Tevens hebben we goede contacten met de Engelse zustervereniging, de Westerly Owners Association (WOA).

► WCN-geschiedenis


Klik op de foto voor het jaaroverzicht met WCN-evenementen.

Evenementen

De leden kunnen deelnemen aan vele evenementen (nat, droog, zomer en winter). Deze zijn voor gezinnen, stellen en solozeilers en vinden meestal plaats op (ruim) binnenwater en kustwater, maar we varen ook op de Duitse en Deense Wadden en de Oostzee. Soms steken we de Noordzee over en bezoeken Engeland, de Franse kust of zelfs de Kanaaleilanden. Vanwege de te varen afstand zijn de natte evenementen op (lange) weekenden gesplitst in Noord (Markermeer, IJsselmeer en de Wadden) en Zuid (Zeeuwse en Hollandse delta).

Op de winterbijeenkomsten geven we informatie en de technische dag is educatief voor iedereen.

► Jaaroverzicht van WCN-evenementen


WoW-dates

Als je (nog) niet lid kun je kennismaken met de leden en de vereniging. Westerly’s zijn welkom langszij te komen liggen bij Westerly’s van leden.

► Waar kan ik individuele Westerly’s ontmoeten? Check de WoW-dates


Nieuwsbrieven

De nieuwbrief; de Scheepsberichten, komt vrijwel elke maand uit en voorziet de leden van de gebeurtenissen tijdens de laatste evenementen.

► Nieuwsbrief; de Scheepsberichten


Magazine

Het WCN Magazine komt uit aan het eind van het jaar en geeft informatie en verhalen van leden over reizen, evenementen en technische zaken.

► Magazine


Nieuwsberichten op de site

De Westerly-site deelt informatie van van alles dat met varen, Westerly’s, evenementen, navigatie, de WCN, te maken heeft. Wanneer leden inloggen op de site. zien ze ook de berichten en actualiteit die alleen voor leden bedoeld is of vanwege AVG afgeschermde informatie.

► Westerlyclub nieuwsberichten


Fotowedstrijd

De Westerlyclub houdt een jaarlijkse fotowedstrijd. De fotojury oordeelt op geheel eigen en deskundige wijze over de ingezonden foto’s. De winnaar wint de fotoprijs en mag die een jaar lang in het bezit hebben.

► Fotowedstrijd

Navette Trofee

Navette Trofee

De Navette Trofee is een unieke prijs en jaarlijkse wisselbeker voor een lid dat zich het afgelopen jaar aan tenminste één vaarevenement heeft deelgenomen en daarnaast nog iets extra moet hebben bijgedragen aan het welzijn van de Westerly Club Nederland of (één) van haar leden.

► Navette-trofee


Westerly, types en techniek

De site bevat informatie en gegevens over

► Westerly, merk en gerelateerde informatie

► Alle modellen Westerly zeiljachten

► Techniek van Westerly’s


Technische Commissie

Technische Commissie is opnieuw opgericht op de ALV 2022. Het is een team met zeer wisselende achtergrond qua kennis en ervaring. Leden kunnen hun vragen stellen via een Appgroep (kleine vragen) en een mailadres (uitgebreide vragen).

► Vragen van leden aan de Technische Commissie


Cursus Klein Vaarbewijs

In het najaar van 2022 heeft de WCN een cursus Klein Vaarbewijs georganiseerd. De cursus is interactief en gratis voor leden.

► Vaarbewijs – Algemene informatie


Vaarinformatie

De site heeft een grote verzameling informatieve sites over alles wat met varen, zeilen, navigatie en vaardoelen te maken heeft. Een deel is aan leden voorbehouden.

► Varen en navigatie

► Varen op getijdenwater

► Droogvallen

► Andere informatiebronnen over watersport


Ledenafdeling

De site heeft alle AVG beschermde informatie achter de ledeninlog geplaatst. Er is ook een overzicht samengesteld van jaarlijks terugkerende maritieme evenementen en festivals. Het zijn leuke vaardoelen. Ook hebben de leden hun mooiste overnachtingsplekjes beschreven.

► Leden-informatie (inloggen vereist)

► Maritieme evenementen en festivals op en aan het water (inlog vereist)

De club heeft een uitgebreide bibliotheek met data over alle Westerly zeiljachten. (inlog vereist


Koop en verkoop

Westerly’s gaan over op nieuwe eigenaren. De WCN speelt hierin een bescheiden rol met het beschikbaar stellen van ruimte op de site om uw Westerly te koop te zetten.

► Adviezen en informatie bij aankoop

► (Ver)Koopafdeling


Buitenlandse schippers

Voor onze buitenlandse vrienden bestaat een kleine afdeling in het Duits, Engels en Frans

► Nautical (Deutsch & English & Français)


Enthousiast geworden? Heb je een Westerly?

►Lid worden