Van vrijdagavond 4 juni tot en met zondag 6 juni is het eerste geschikte weekend dit seizoen om met de Westerlyclub droog te vallen tussen Kornwerderzand en Vlieland. Het tij is zo uitgezocht dat het mogelijk is om 2 of 3 keer droog te vallen, waarvan 1 overdag en 1 of 2 in de nacht. Dit is gunstig voor je nachtrust. Bemanningen zullen voornamelijk aan boord zijn. Op de wal worden de RIVM-regels in acht gehouden. De organisator maakt ter plaatse steeds een inschatting of en hoe alle contactmomenten verantwoord kunnen plaatsvinden.

Vrijdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur verzamelen de Westerly’s in Kornwerderzand aan de buitenkant. Bakboord aanleggen aan het uiteinde van de sport-steiger, dus boeg van het schip van de sluis af. Bij drukte zelfs dubbel aanleggen. Palaver om 20.00 uur. Bij rustig weer is het mogelijk om nog een uur naar het Zuidoostrak te varen en midden op de Waddenzee droog te vallen. Dit is een onvergetelijke gebeurtenis. Zaterdagmorgen vroeg varen we vanaf Zuidoostrak of Kornwerderzand naar Richel om daar tot ongeveer 16.00 ’s middags droog te liggen en het eiland te verkennen. Als we weer los zijn varen we door naar Vlieland om daar op de rede nogmaals het schip op de ondiepte te laten zakken. ’s Avonds kun je aan land voor een wandeling door het dorp. Zondagmorgen vroeg komen we weer los en varen we via Harlingen terug naar Kornwerderzand. Hier zal naar behoefte gezeild kunnen worden. Van daar af gaat iedereen zijns weegs. De organisator vaart terug naar Workum. Er zijn geen kosten verbonden aan dit familie-evenement, havens doen we niet aan.

Belangstellende leden kunnen zichzelf aan een appgroep toevoegen waar vanaf maandag 31 mei informatie over het weer en het evenement gedeeld wordt. Klik hier voor meer informatie. Je kunt je hier opgeven bij de organisator. Indien het weer ongeschikt is, wordt in overleg met de deelnemers een alternatief plan gemaakt.

Droogvallen 1