De finish van de eerste etappe van Europese Ocean Race in Cascais, Portugal was ongekend spannend. Na vier dagen racen via een virtueel keerpunt op de oceaan en met snelheden boven de 25 knopen (!) werd het veld op het laatste moment door elkaar gegooid dankzij de onvoorspelbare wind vlak voor de Portugese kust. Met minimale verschillen kwamen de schepen vlak na elkaar over de eindstreep.

Er wordt gezeild in twee klassen die elkaar maar weinig ontlopen in snelheid; zeven schepen in de Volvo Ocean 65 foot en 5 schepen in de IMOCA 60 foot die met foils uitgerust zijn. Er zijn veel Nederlanders onder de bemanningsleden. Zondag 6 juni start de tweede etappe. De volgende finishplaats is Alicante, Spanje, waarna de derde etappe naar Genua, Italië gaat. De finish van de vierde en laatste etappe van de Europese Ocean Race is op zaterdag 19 juni met een race voor de kust van Genua.

Uitslagen, informatie en de start van de tweede etappe is te zien op theoceanrace.com. Je kunt ook een app downloaden met een prachtige tracker en alle info. In najaar 2022 start de Oceanrace rond de wereld.

Start tweede etappe Europese Ocean Race