Van vrijdagavond 3 september tot en met zondag 5 september is het derde geschikte weekend dit seizoen om met de Westerlyclub droog te vallen bij Richel en Vlieland. Het tij is zo uitgezocht dat het mogelijk is om 2 of 3 keer droog te vallen, waarvan 1 overdag en 1 of 2 in de nacht. Dit is gunstig voor je nachtrust. Bemanningen zullen voornamelijk aan boord zijn.

Vrijdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur verzamelen de Westerly’s in Kornwerderzand aan de buitenkant. Bakboord aanleggen aan het uiteinde van de sport-steiger, dus boeg van het schip van de sluis af. Bij drukte zelfs dubbel aanleggen. Palaver om 20.00 uur. De zon gaat om 20.20 uur onder. Bij rustig weer is het mogelijk om nog een uur naar het Zuidoostrak te varen en midden op de Waddenzee droog te vallen. Dit is een onvergetelijke gebeurtenis. Zaterdagmorgen vroeg varen we vanaf Zuidoostrak of Kornwerderzand naar Richel om daar tot ongeveer 16.00 ’s middags droog te liggen en het eiland te verkennen. Als we weer los zijn kiezen we samen om te blijven of varen we door naar Vlieland om daar op de rede nogmaals het schip op de ondiepte te laten zakken. ’s Avonds kun je aan land voor een wandeling door het dorp. Zondagmorgen rond 8.00 uur komen we weer los en kan naar behoefte gezeild worden. We varen we via Harlingen terug naar Kornwerderzand. Van daar af gaat iedereen zijns weegs. De organisator vaart terug naar Workum.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit familie-evenement, havens doen we niet aan. Belangstellende leden kunnen zichzelf via de site aan de appgroep ‘Droogvallen’ toevoegen waar vanaf maandag 30 september informatie over het weer en het evenement gedeeld wordt. Klik hier voor meer informatie. Je kunt je hier opgeven bij de organisator. Indien het weer ongeschikt is, wordt in overleg met de deelnemers een alternatief plan gemaakt.

WCN – Droogvallen 3