Van vrijdagavond 3 tot en met maandagmiddag 6 juni (Pinksteren) wordt in Friesland voor de tweede keer het OPEN WCN-evenement te water gehouden. Ook Westerly’s van niet-leden zijn van harte welkom. Vrijdagavond om 20.00 uur verzamelen de Westerly’s op het oostelijke (grootste) Marrekrite eiland in de Jeltesloot voor kennismaking en palaver.

Zaterdag is (bij verwachtte zuidwesten wind) de zeildag. ‘s Morgens hebben we de keuze om via Sneek of via het Margrietkanaal naar Terherne te varen voor de lunch. Onderweg aansluiten is ook mogelijk. ’s Middags varen we via Grouw naar Nationaal Park De Alde Faenen, waar we een plekje voor de nacht zoeken. Hier spelen we deel 1 van het Westerly-familiespel voor alle leeftijden. Zondag zullen we (naar verwachting) meer op de motor varen. ’s Morgens via de Kromme Ie en de Goingahustersloot naar Akkrum. ’s Middags varen we via het Snekermeer naar Joure waar we kunnen kiezen om te blijven of om naar een Marrekrite ligplaats te varen. Hier spelen we het 2e deel van het Westerly-familiespel voor alle leeftijden.

Nationaal Park De Alde Feanen

Maandagmorgen vaart de organisator via Margrietkanaal en de Jeltesloot terug naar de Fluessen en Workum. Naar keuze kan meegevaren of afgezwaaid worden. Klik hier voor alle details en het vaarplan.Er zijn geen kosten verbonden aan dit familie-evenement. Eventueel havengeld is voor eigen rekening. Eigenaren van Westerly’s kunnen zich hier aanmelden bij de voorzitter van de WCN. Belangstellenden kunnen zichzelf vrijblijvend aan een appgroep toevoegen waar vanaf maandag 30 mei informatie over het weer en het evenement gedeeld wordt.

WCN – Pinkerstertreffen Friesland (OPEN voor niet-leden)