Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus organiseert de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement geliefd bij jachtzeilers. In tegenstelling tot een zeilwedstrijd waarbij een vastgestelde baan in zo kort mogelijke tijd gevaren moet worden, moet in deze wedstrijd/tocht in 24 uur zoveel mogelijk gevaren mijlen realiseren. De te varen route kiest je zelf met gebruikmaking van gepubliceerde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee, die maximaal 2x gevaren mogen worden.

Je kunt kiezen uit 9 starthavens aan het IJsselmeer en 5 aan het Markermeer, om dan 24 uur later voor de haven van Medemblik te finishen. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Vanaf 17:30 komen in een paar uur tijd honderden schepen over de finishlijn in Medemblik. Een belevenis van jewelste en een spectaculair gezicht. Wellicht heb je hiermee een leuk vaardoel of een gelegenheid om leden van de Westerlyclub te treffen en ondertussen ‘bootjes te kijken’. Meer informatie op de site van de 24uurszeilrace.

25 aug – 24 Uurs Zeilrace