Van zaterdag 24 juli tot en met zaterdag 21 augustus is de Westerly Club Nederland Zomertocht gepland met als eerste doel Londen en vervolgens de Engelse Oostkust. Het is een familietocht waarin WCN leden gezamenlijk zee zeilervaring kunnen opdoen. De etappes worden steeds vooraf besproken en overdag gevaren, hoewel we door tij gedwongen wel eens voor dag en dauw zullen starten. Als gemiddelde snelheid houden we vier knopen aan, wat voor alle Westerly’s te doen is. Uiteraard zullen we extra dagen in de haven ingepland om de omgeving te verkennen.

Globale routeplanning: verzamelen op 24 juli in de Roompot, vervolgens via Oostende naar Duinkerken en vandaar de oversteek naar Ramsgate. Dan in twee etappes naar Londen en vervolgens langs diverse havens aan de Oostkust. Dan terug langs de kust naar Ramsgate vanwaar we weer oversteken naar “The Continent”. Daarna langs diverse havens weer terug naar de Roompot. We zijn niet alleen afhankelijk van tij en wind maar ook nog steeds van de Corona Pandemie. Tijdens de tocht kan er altijd besloten worden van de plannen af te wijken als de omstandigheden dat vereisen; inlassen andere havens, kiezen andere route of eerder de terugweg aanvaarden.

Mocht de Corona situatie de oversteek naar het UK onmogelijk maken, dan kijken we naar ‘Plan B’; een tocht langs de Belgische en Franse kust richting Baie de Seine. Het belangrijkste is gezamenlijk een mooie tocht te maken waarin we samen varend ervaringen opdoen en toch de tijd hebben individueel te “passagieren”. Belangstellende leden kunnen zichzelf aanmelden. Klik hier voor meer informatie. Je kunt je hier opgeven bij de organisator

Westerly Zomertocht