Van vrijdagavond 7 mei tot en met zondagmiddag 9 mei wordt het eerste WCN evenement te water gehouden op het Lauwersmeer. Het is een nat evenement en ook Westerly’s van niet-leden zijn welkom. Bemanningen zullen voornamelijk aan boord zijn. Op de wal worden de RIVM-regels in acht gehouden. De organisator maakt ter plaatse steeds een inschatting of en hoe alle contactmomenten verantwoord kunnen plaatsvinden.

Vrijdagavond om 20.00 uur verzamelen de Westerly’s in jachthaven Noordergat in Lauwersoog. Het programma voor het weekend is afhankelijk van het weer en wordt met de aanwezigen vastgesteld. Zaterdag is mogelijkheid een vaartocht op het Lauwersmeer te houden, wellicht met eindpunt Zoutkamp of op één van de eilanden in het Robbengat. Indien het weer het toestaat behoort een bezoek aan Schiermonnikoog of droogvallen op Engelsmanplaat tot de mogelijkheden. Zondag varen we terug naar Lauwersoog. De finish is om ongeveer 16.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan dit familie-evenement. Havengeld is voor eigen rekening.

Eigenaren van Westerly’s kunnen zich opgeven bij de voorzitter van de Westerlyclub. Het emailadres en telefoonnummer staan bij de details van dit evenement onder de kalender in het hoofdmenu en zijn voor iedereen toegankelijk. Belangstellenden kunnen zichzelf aan een appgroep toevoegen waar vanaf maandag 3 mei informatie over het weer en het evenement gedeeld worden.

Westerly Treffen Groningen (open!)