Westerly Centaur   (09-18)
IMG_5278
IMG_6598

 

 

 

 

 

 

 

Het schip heeft vele omzwervingen gemaakt van wadden tot Engeland en heeft zeker gebruik sporen, Heeft de liefdevolle hand van de nieuwe eigenaar nodig, maar is technisch in orde en er kunnen vele tochten probleemloos gevaren worden met een uitstekende zeiluitrusting, hetgeen voor veel zeilplezier zorgt.

De kenmerken van deze Centaur zijn: 800 cm. lang, 260 breed x 90 diep, kimkieler, ideaal voor droogvallen. Type C, hetgeen betekent dat de tafel dwars op de vaarrichting staat en daardoor een prettige indeling heeft.  Kan onder de Hollandse brug en ketelbrug door.  Door de teak uitgevoerde schuifluik en mooie houten helmstok ziet het schip er nostalgisch uit. Afgedekt met bruine hoezen.  Strijkbare mast. De boot heeft in de winter altijd op de wal gestaan onder een winterkleed. De laatste tien jaar is er veel technisch onderhoud aan het schip verricht. De afsluiters zijn vernieuwd, de kielen zijn er afgehaald, opnieuw gezandstraald, in de expoxy gezet en gemonteerd.  Het roer is opnieuw gemonteerd, lager en pakking vernieuwd.

Mitisibushi motor L3, 27 pk, motoruren 410 uren  via klok, Phyton drive,  met nieuwe lagers en nieuwe vetgesmeerde as ( 2017), Vetpot (2017), driebladsschroef..Oliedrukmeter. Fijn en groffilter. 220 volt met aardlekschakelaar. Maststoplicht led.

Rolgrootzeil 2017: Msails triradiaal gesneden met twee doorlopende latten, Rolgenua 2017 triradiaal gesneden, UV witte band. Fuller rolreef. De zeilen zijn nauwelijks gebruikt.

Wegneembare kotterstag en kotterzeil door zeilmaker vorig jaar geleverde geleverd zeil van goede kwaliteit.

Stormzeil en kotterzeil met leuvers op de kotterstag. Bolle jan. Anker met 20 meter ketting in ketting bak.

Watertank origineel in de punt 100 l., met voetpomp (2007) . Onder de twee matrassen van de loodskooien matrassen zijn verende bedlatten gemonteerd. In de punt twee bedbanken. De tafel kan in principe omgebouwd worden tot bed echter er is een lade gemonteerd voor de kaarten. Is weg te halen.   Toiletruimte afsluitbaar met deur.  Open hangkast t.o. het toilet.

Marifoon Icom, antenne van 2016. Radar reflector in de mast. Elektra vernieuwd in 2015, alle verbruikers geschakeld met zekeringen. Bilgepomp automatisch. Twee accu 105 Ah. Acculader 30 ampère. Ligplaats Makkum.

Vraagprijs 7600,–

06 11 515 891 Bart Kuiper.

Westerly Tiger   (05-18)
Tiger

 

 

 

 

 

 

 

Deze westerly is dus een Westerly Tiger 25voet (7,7m x 2,7m x 1,45m) met vinkiel met serienummer T242 van het bouwjaar 1975.
De motor is een Volvo Penta 2002B HE met interkoeling, nieuw ingebouwd in 1993.
Er zijn aan boord 4à5 volwassen slaapplaatsen, een 2-pits kookfornuis(nieuw), een Waeco compressor frigo onderwatertoilet, etc..
Sprayhood (Buiskap)
Rolfok, lazy jack.
Kompas, dieptemeter(nieuw), marifoon, sleeplog,
Fenders, landvasten, anker, enterhaak etc…
Ik had voor mijn boot graag €4200 ontvangen, maar een serieus bod wil ik ook wel aanvaarden.
Martin De Coster (martin.de.coster@telenet.be)
tel:056/29 55 27 of 0494/54 71 52

 

Westerly 22.   (09-17)

w22-1

 

 

 

 

 

 

 

Te koop een goed onderhouden W-22 Nomad kimkieler. Ligplaats: Zuidlaardermeer Groningen

Vraagprijs 1300 euro

Informatie tel: 06-41013555 of email naar b.hamhuis@home.nl

 

Westerly Griffon.   Bouwjaar 1987; Kimkielen (08-17)

griffon1griffon2

 

 

 

 

 

Westerly Griffon, Kimkieler (1987). Zeer geschikt voor Nederlandse wateren vanwege geringe diepgang. Schip is handzaam en laat zich makkelijk zeilen. De Griffon is ook vergevingsgezind en daardoor ook geschikt voor het gezin met jonge kinderen.

GPS (Raychart 425) werkt goed echter nieuwe kaarten worden voor dit systeem niet meer gemaakt. Is eigenlijk ook niet nodig,.. in een hand GPS staan ook geen kaarten;

Walstroominstallatie, Marifoon (Icom) werkt goed, dieptemeter (Raymarine) werkt goed, Vaarboom, 4,5 m, Fijne dikke en hoogwaardige matrassen.

2009: Genua (stevige kwaliteit)

2013: Grootzeil, buiskap, kuiptent

2014: Interieur opnieuw bekleed (in dezelfde stijl als originele uitvoering).

2015: we hebben de afsluiters in 2015 beetgepakt en het sanitair vereenvoudigd. Dat wil zeggen overbodig wastafeltje en bijkomende aan-en afvoerslangen zijn verwijderd waardoor er nu meer ruimte is. (Wastafeltje nog beschikbaar) Zitcomfort is verder toegenomen door vervanging van toilet door een jonger model (inclusief benodigde aan- en afvoerslangen).

Onderwaterschip heeft een primer gehad met daaroverheen twee lagen antifouling, Log nagekeken. Werkt weer als een zonnetje. Etra lange helmstok laten maken; dit geeft meerbeschutting omdat je zo vanachter de buiskap kunt sturen.

2017: motor nagekeken (kleppen gesteld, olie, filters en impellor vernieuwd. )

ToDo’s:

Sluiting van de kastjes monteren. Dit wordt eerdaags verholpen, Deurtje van afvalemmer-kastje onder aan de trap monteren. Ofschoon interieur in 2015 opnieuw bekleed is, laten de naden in voorpiek los.

Samenvattend

Ofschoon het uitvoeringsniveau van deze Dikke Bertha misschien ver achterblijft bij de moderne Bavaria’s heeft ze alles in huis om de Nederlandse wateren met een bezoek te vereren. Ze is om te zoenen!!

Indien u na voorgaande toelichting en de foto’s van haar avonturen, interesse hebt om haar te zien,.. bent u van harte welkom. bel mij dan even op om een afspraak te maken.

BELANGRIJK

Achterstallig onderhoud (TODO’s) zal voor rekening verkoper hersteld worden, danwel als korting op de verkoopprijs gegeven worden.

 

Vraagprijs € 17.000

Meer info:

Berthold Spaans

Mob: 06-39467467 / Email: b2a.spaans@gmail.com

 

 

 


 


ex-Westerly dealer

Uw Westerly niet gevonden? Kijk dan bij de Nederlandse ex-Westerly dealer SKIPSHANDEL