Op zondag 26 december, tweede kerstdag, start in Sydney Harbour de beroemde en beruchte Sydney Hobart Race. Dit is een mega evenement in Australiƫ. Deze 76e editie van de jaarlijkse zeilrace gaat over 628 mijl gaat langs de oostkust van Australiƫ, door de Bass Strait naar Hobart op Tasmaniƫ. Er wordt gezeild met ruim 150 jachten van 30, maar ook van 100 foot.

Er zijn allerlei verschillende divisie’s die allemaal een handicapsysteem hanteren zodat er ook een overall winnaar vastgesteld kan worden. Er wordt gestreden om ruim 30 verschillende cups en trophy’s met overall winnaar de The George Adams Tattersall Cup – for the overall winner on IRC rating corrected time. Het snelste schip wint the line honours en voor dat prestige worden speciaal schepen gebouwd. Het parcoursrecord staat op 1 dag, 9 uur, 15 minuten en 24 seconden.

Liefhebbers kunnen de race volgen via de Tracker van Sydney Hobart Race. De ervaren zeilers onder ons weten nog wel hoe in 1998 de 54e race op een zeilramp uitliep dankzij hurricane Helen.

Start Sydney Hobart Race