Zaterdag 10 september waren er maar liefst 5 Westerly’s uit meerdere hoeken van Nederland naar Richel gekomen voor het laatste droogvalweekend van seizoen 2022. Dit is een nieuw record. Vanaf Kornwerd kwamen we met 4, die in Durgerdam, Medemblik en Workum liggen. Daarnaast speelde er 1 een thuiswedstrijd vanaf Terschelling.

Toen alle schepen vastzaten en we gewacht hadden dat het water weg was (het blijft een bijzonder fenomeen!) werden huidjes gepoetst, met de bijboot gespeeld, onderwaterschip geïnspecteerd, nieuwe aanwinst vergeleken met ledenmateriaal en genoten van het weer.

Dit genieten culmineerde in een borrel met hapjes in de luwte van de Windhondt. Dat was Genieten met een grote G. Het terug stormende water voorkwam dat er ook nog een potluck zou zijn, maar dat deed weinig af aan de gezelligheid. Een droogvalweekend plannen is 1, maar dat het zo’n leuke bijeenkomst wordt is een kadootje.

Tip: Als je nou volgend seizoen een keer een weekend niet weet wat je moet doen (kimkiel of niet), vaar vrijdag naar Kornwerderzand en probeer het maar eens. Op Richel is diep water is vlakbij en de bijboot aanwezig voor landing. Het is een garantie voor een feestje!

12 sep – WCN – Record aantal Westerly’s bij droogvallen