Ruim vijftig leden hebben zaterdag 25 september het 45 jarig lustrum van de WCN gevierd op het forteiland Pampus. Het weer en de locatie waren geweldig. De aanwezigheid van Westerly’s maakten het plaatje compleet.

Toen de aanwezige Westerly’s zaterdagmorgen al hun opstappers aan boord hadden genomen, werd de ene na het andere Westerly opgepikt. Buiten de pieren van Muiden werd de tocht naar Pampus ingezet. Daar werden alle schepen netjes ingeparkeerd en verplaatste het gezelschap naar het tentdak voor de lunch. De voorzitter heette iedereen van harte welkom en las een felicitatie voor van David Jibb, de commodore van de Westerly Owners Association. Aansluitend kon iedereen op eigen gelegenheid het forteiland verkennen. Dit was tevens een luchtige manier voor leden om onderweg elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Om half vier werden op volkomen organische wijze teams voor de pub quiz geformeerd. Naast scheepsnamen werden ook welluidende teamnamen als ‘de jeugd van tegenwoordig’ en ‘FC De Kampioenen’ opgegeven. Nadat de ex eqo voor de derde plaats ook beslist was op het raden van het aantal nieuwsberichten op de site volgde de prijsuitreiking. Zo werd het dure leven met een schip verlicht door o.a. het uitdelen van (chocolade)geld. De laagste score werd enigszins verzacht door het uitreiken van tissues. Na ontspannen uitparkeren werd in alle rust (1,5 knoop) terugtocht naar Muiden gemaakt. Vlak voor het ingaan van de sluis nam het schip met voorzitter en erelid een vlootschouw af. Er werd druk gevlagd en getoeterd, niet in het minst door tientallen Westerlyvaantjes op de wal. Ook een sluis vol Westerly’s is dè gelegenheid om mooie foto’s te maken.

Dankzij het prachtige weer werd in de tuin van het restaurant gebarbecued. De lucie neemt de suggestie niets aan het lustrumteam te veranderen mee in de evaluatie. Met de buikjes vol zocht iedereen schepen of auto’s op en werden op WA de meningen over de dag uitgebreid gedeeld. De rode lijn was dat iedereen had het zeer na de zin heeft gehad. De lucie is daar bijzonder content mee. De volgende ochtend werd de dag luchtig geëvalueerd bij een kopje koffie, waarna de Westerly’s de tocht naar thuishaven aanvaarden. Tot over vier jaar voor het 50 jarig jubileum!

Lustrumcommissie trots op zeer geslaagde dag op Pampus.