Op het Pinksterweekend van zaterdag 22 tot en met maandag 24 mei werd voor het eerst een open Westerly Treffen in Friesland gehouden. Met 4 schepen in Lemmer gaf dat weer vele leuke nieuwe ontmoetingen. Na overleg in de speciaal daarvoor opgezette Appgroep besloten de 3 schepen van Workum en Heeg dat het verstandiger was om de windkracht 8 op vrijdagavond niet op te zoeken. Vertrek werd uitgesteld tot de volgende ochtend.

Op zaterdagochtend werd met een zwaan-kleef-aan organisatie vanuit Workum de vloot geformeerd. Op het Hegermeer was Leo ons tegemoet komen varen, waarna we al zeilend koers zetten naar Woudsend. Hier werden nog 2 familieleden aan boord genomen. Na een uitgebreide kennismaking met koffie en taart omdat de organisator jarig was, werd in gezamenlijk overleg het tijdstip van vertrek naar Sloten vastgesteld. Een hobbelig Slotermeer werd gecompenseerd door een vredig Sloten, waar Elsa (9) ons rondleidde over de vestingwallen en zelf uitgebreid uitleg kreeg bij de werking van de molen. Na het schandblok en de Kieviet-fontein zeilden we naar Lemmer. Hier gingen langszij bij Theo de beste plek gereserveerd. Geen overbodige luxe gezien de grote drukte met gehuurde strijkijzers. Na borrelen werd bewezen dat je met je 57e best nog mee-eters kunt krijgen.

Zondag ging Theo retour naar Lelystad wegens een afspraak (??) en wij zeilden de hele dag via Langweer (waar nog 2 pijpen aan het drankorgel toegevoegd werden) en het Sneekermeer naar de Terhernster poelen. Ook hier uitgebreid borrelen en even verplaatsen om niet de volgende ochtend met 5 Bft op lagerwal te liggen. De gesprekken werden net dat stukje persoonlijker. Wat een verrassende kleindochter Irina (19) heeft Pieter.

Maandag moest Pieter op tijd naar Woudsend voor nieuwe opstappers en gingen de overgebleven twee schepen na de koffie op de motor terug naar Heeg en Workum. Dankzij de kleine zeilafstanden, de ontmoetingen en de gesprekken met zowel de zeilers als de familieleden was het een zeer geslaagd weekend. Dit kon wel eens een blijvertje zijn!

Eerste Pinkster Treffen Friesland geslaagd