Het eerste lustrum van de Voorntjestocht is wederom een gezellig bijeenkomst geweest. Zaterdagsmiddags tussen 2 en 3 kwamen de Westerly’s binnendruppelen in de naast elkaar gereserveerde boxjes in de marina van Hindeloopen. Rondom bleek nog voldoende ligplaats beschikbaar; het is maar dat jullie het weten.

Wim en Greet van de Petra maakten als onbekenden in vlot tempo kennis met alle eigenaardigheden van de andere aanwezigen. En vice versa. Alfred en Miranda vonden het te ver varen en kwamen met de auto. Chantal en Janneke kwamen de prachtig blauw geschilderde Windhondt showen. Bijzonder leuk dat Ben en Francis met de Heron uitgekiend hadden om na maanden Denemarken en omstreken precies nu in Hindeloopen uit te komen. De Indalo, Ketch Laif, Bigwish en de Ienke behoren tot de vaste bezoekers van dit luchtige evenement.

Na een kopje thee verplaatste het gezelschap zich naar de twee picknickbankjes op het veldje en werd onder het genot van meegebracht lekkers de toestand in de wereld en aan boord besproken. Aansluitend tegen zessen werd de wandeling naar het restaurant ingezet. Aldaar werden we uitstekend voorzien van het gewenste menu waarna de terugtocht aanvaard werd en een ieder zijn mandje opzocht.

De volgende ochtend draaide traditioneel de koffiemachine op de Ienke overuren om de aanwezigen van het zwarte goud te voorzien. Na de laatste uitwisseling van (niet) interessante wetenswaardigheden koos iedereen het ruime sop richting thuishaven of elders. Tot volgend jaar!

Eerste lustrum Voorntjestocht weer gezellig succes