Op vrijdagavond 17 september verzamelden drie Westerly’s aan de remming van Kornwerderzand. Eén daarvan kwam een uurtje later dan gepland. Doorvaart in Workum en de sluis van Korn gingen net wat langzamer dan anders. Niettemin werd de Ketch Laif enthousiast verwelkomd door de bemanningen van de Petra en de Windhondt. Het was toch al te donker om nog te varen en de opstappers druppelden nog binnen.

Zaterdagochtend om 6 uur gooien we af. Het is nog pikdonker. Het wordt net een beetje licht als we het Zuidoostrak induiken. Net genoeg om de bakens te zien. 3 Uur later werden de drie Westerly’s op het zand geparkeerd. De zon brak door voor een prachtige dag op de Wadden. Nadat het water enigszins gezakt was, werd het eiland verkend, foto’s gemaakt, gewandeld, de lustrumpubquiz geperfectioneerd, gepraat met de vrijwilligers op de observatietoren, tukjes gedaan, thee gedronken, ankers uitgegooid en genoten van het prachtige weer.

Vanwege te verwachten wind op zondag besluiten we om terug te varen naar Harlingen. Als elke hoogwater even hoog zou zijn, zouden we om vijf uur losgekomen zijn en waren we netjes voor donker binnen geweest. Nu werd dat zes uur en daardoor moesten we het laatste uur in het donker naar Harlingen varen. Een belevenis op zich. Maar de blauwe Slenk is uitgebreid verlicht, dus kwam dat toch goed. In de Noorderhaven is het heel vol, dus gaan we her en der vierdik. Niettemin wordt de dag nog geëvalueerd onder het genot van een drankje. Conclusie: er past niet meer vaargenoegen in 1 dag. Wat een dag!

Zondag is het wederom heerlijk zonnig en een uitstekend zeilwindje. Uitgebreid koffie in de kuip en een heerlijk zeiltochtje naar Korn en op het IJsselmeer. Top weekendje!

Droogvallen 4; méér past er niet in een (zater)dag.