Op vrijdagavond 3 september verzamelden vier Westerly’s aan de remming van Kornwerderzand. Eén daarvan wat later dan gepland en te weinig resterende prik voor de elektrische aandrijving om op en neer te kunnen naar Vlieland. Het enthousiasme van Thijs met zijn Nomad was zo aanstekelijk dat we elkaar het hele weekend gebriefd hebben van alle belevenissen. Volgende keer beter.

Zaterdag kon er in tegenstelling tot de verwachting zelfs gezeild worden naar Richel waarna de drie Westerly’s op het zand geparkeerd werden. De zon brak door wat een opmaat was voor een prachtige 2 dagen op de Wadden. Nadat het water enigszins gezakt was, werd het eiland verkend (aangespoelde bruinvis), schepen gepoetst, (heel veel) foto’s gemaakt, gewandeld, tukjes gedaan, exit-strategieën besproken en genoten van het weer. Met vier van de twaalf opvarenden onder de leeftijd van 14 geeft dat een heel andere dynamiek dan we gewend zijn. Aan het eind van de middag na loskomen werd de reis vervolgd onder Richel door naar Vlieland. Twee schepen konden passeren, echter 1,10 bleek te veel en er moest snel omgevaren worden. We zien nog dode bruinvis 🙁 drijven. Er was 15 cm water weggeblazen door de oostenwind. Jammer dan. Bij Vlie allen tegelijk vast gevaren waarna het donker werd en, dankzij de bijboottaxi, het feest in de kuipkroeg voortgezet werd. Met roodgekleurde gezichten is het goed slapen.

Zondag ochtend na loskomen blijkt ankeren een kunst die veel geoefend moet worden. De herkansing ‘onder Richel door’ met een hoger hoogwater lukt op het nippertje met een paar buikschuifjes. De rest van de zonovergoten dag is een verrukkullukke langzame zeildag naar Kornwerderzand, via Harlingen. Dat de brug net dichtdraait, is het teken om drie dik een jolig eindpalaver aan de remming te houden tot het licht op groen springt. Van hier gaan we elk onze weg. Ook de lange wachtrij voor de sluis van Workum deert ons niet. We borrelen in de avondzon tot het zover is. Dankzij het weer en het aanwezige gezelschap een fantastisch geslaagd weekend op de Wadden. Laatste kans dit seizoen Droogvallen 4 van 17 tot 19 september. Klik hier voor meer informatie over Droogvallen 4.

Droogvallen 3 fantastisch geslaagd weekend