Van vrijdagavond 11 juni tot en met zondag 13 juni is het tweede geschikte weekend dit seizoen om met de Westerlyclub droog te vallen bij Richel, Vlieland of Terschelling. Het tij is zo uitgezocht dat het mogelijk is om 3 keer droog te vallen, waarvan 1 overdag en 2 in de ’s nachts. Dit is gunstig voor je nachtrust. Bemanningen zullen voornamelijk aan boord zijn. Op de wal worden de RIVM-regels in acht gehouden. De organisator maakt ter plaatse steeds een inschatting of en hoe alle contactmomenten verantwoord kunnen plaatsvinden.

Vrijdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur verzamelen de Westerly’s in Kornwerderzand aan de buitenkant. Bakboord aanleggen aan het uiteinde van de sport-steiger, dus boeg van het schip van de sluis af. Bij drukte zelfs dubbel aanleggen. Palaver om 20.00 uur. Aansluitend is het mogelijk om naar Richel te varen en het schip aan de grond te zetten. De zon gaat pas om 22.00 uur onder. Zaterdagmorgen hebben we de keuze op Richel te blijven of naar Vlieland te gaan en de hele dag aan land te zijn. ’s Avonds kunnen we blijven of ook nog naar Terschelling. Hier is te weinig tijd om aan land te gaan. Zondagmorgen rond 10.00 uur komen we weer los en varen we via Harlingen terug naar Kornwerderzand. Hier zal gezeild kunnen worden. Kort afscheidspalaver bij aankomst. Van daar af gaat iedereen zijns weegs. De organisator vaart terug naar Workum. Er zijn geen kosten verbonden aan dit familie-evenement, ook geen havengeld.

Belangstellende leden kunnen zichzelf aan een appgroep toevoegen waar vanaf maandag 7 juni informatie over het weer en het evenement gedeeld wordt. Klik hier voor meer informatie. Je kunt je hier opgeven bij de organisator. Indien het weer ongeschikt is, wordt in overleg met de deelnemers een alternatief plan gemaakt.

Droogvallen 2