Op zaterdag 25 juni vanaf een uur of twee verzamelden 17 (familie)leden op de berg in de jachthaven De Schapenput in het plaatsje De Heen. Niet alleen Westerly’s, maar ook auto’s en campers, legden aan in de nabijheid van de berg. Alle uithoeken van Nederland waren vertegenwoordigd. Zelfs België stuurde een afvaardiging, in de persoon van Kathleen, die voor het eerst solo op zee voer en maar liefst drie dagen onderweg was. Best stoer.

Een berg? ja een echte berg. Het vermoeden bestaat dat al de uitgegraven grond van de haven in een heuvel opgeworpen is, wat De Heen tot een prachtige locatie voor een barbecue maakt. Na een stevige klim op de skihelling troffen de leden naast de kota een heuse Westerly-vlag als tafellaken, vol met lekkers dat uitstekend bij een drankje gaat. Er werd volop genoten van het fantastische uitzicht over de haven, het kanaaltje naar Steenbergen en de landerijen richting de Krammer. Om half zes dreigde het gedonder en de donkere luchten toch nog over te gaan in regen, maar het bleef beperkt tot een paar druppen.

Vanaf een uur of zes werden op de achtergrond van de borrel de barbecues in gereedheid gebracht, waarna Gerard het diner ongedwongen opende met een gedwongen speech. Ondertussen was er natuurlijk ruim tijd allerlei vaaravonturen uit te wisselen. Nadat alle mondjes gevoed waren, werd – net voor het donker – in 3,5 minuut alles opgeruimd. Alweer dat van die vele handen en zo. Ken je dat gevoel? De hele middag en avond lekker dikkedakken en je mag met je buikje vol naar je mandje. Heerlijk! De volgende ochtend om een uur of tien werd de koffie op dezelfde ongedwongen wijze verzorgd, waarna iedereen weer zijns weegs ging. In het bijzonder dank aan Gina en Gerard voor de organisatie. Zonder meer de moeite waard om 600 km voor te rijden of 3 dagen te varen 🙂

Barbecue Zuid met internationaal gezelschap