Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 oktober vindt in Workum de Strontweek plaats. Dit is de verzamelnaam van een zes maritieme evenementen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie in het havenstadje Workum. De Strontweek wordt georganiseerd door de Stichting Zeilvaartcollege Workum samen met de “Stichting Liereliet Workum”, de “Vissserijvereniging Workum” en de “Vereniging Zeilvracht”. Tijdens de Strontweek is er een nautische markt met oude ambachten op zondag en wordt ook het Klompzeilen georganiseerd voor de jeugd.

De “Stichting Liereliet Workum” organiseert een festival van maritieme muziek. De “Visserijvereniging Workum” organiseert de “Visserijweek”. De “Vereniging Zeilvracht” organiseert met hulp van de “Stichting Zeilvaart Warmond” “het Beurtveer” en “de Strontrace”. Het Beurtveer wordt gevaren met grotere schepen zoals klippers en tjalken van Workum naar Amsterdam terwijl de kleinere schepen van de Strontrace naar Warmond (met zakken stront) en terug (met bloembollen) varen. De feestelijke start is op maandag om 12.00 uur. Zowel in het Beurtveer als de Strontrace komt het schip welke het beste presteert in aanmerking voor een breilepel.

Meer informatie en het programma over de Strontweek op de site van Zeilvracht en op de site van ZeilvaartcollegeWorkum. De schepen zijn te volgen op een tracker voor de Strontrace en voor de Beurtveer.

Strontweek in Workum