Zomertocht 2018 WCN

De Westerly Club Nederland Zomertocht voor 2018 is gepland voor de periode van 28 juli t/m. 19 Augustus naar de Franse Kanaalkust met als einddoel de “Baie de Seine”.

De zomertocht is bedoeld als familietocht. De tocht is, naast een gezellig gezamenlijk evenement, ook bedoeld om leden die nog weinig ervaring met kustzeilen hebben de gelegenheid te geven hier in groepsverband ervaring mee op te doen.
Le Treport
Le TREPORT

De etappes, die steeds vooraf worden besproken, worden in principe overdag gevaren, hoewel het wel eens kan voorkomen dat we door tij gedwongen voor dag en dauw starten.
Uiteraard zijn er ook een aantal “vrije dagen” waarop we een extra dag in de haven blijven om de omgeving te verkennen ingepland.

De routeplanning zoals deze globaal is opgesteld, is als volgt;
We verzamelen op 28 juli in de Roompot, vervolgens varen we via Oostende naar Duinkerken en vandaar verder langs de Franse Kanaalkust.
Dieppe strand
DIEPPE Strand

Dit doen we in een aantal etappes langs diverse havens aan de Franse Kanaalkust naar de ”Baie de Seine”, waar we wellicht in Honfleur de heenreis eindigen .
Vervolgens weer terug langs de kust, waarbij we proberen toch weer wat andere havens te bezoeken, naar0de Roompot en -Huis, waarna de zomertocht er weer opzit.

Het belooft weer een mooie tocht worden langs de Belgische- en de Franse kust, waarbij je zal zien dat er niet alleen in Engeland “White Cliffs” te vinden zijn.
Fecamp
FECAMP

Uiteraard kunnen we plannen wat we willen maar uiteindelijk zijn we toch afhankelijk van tij en wind. Tijdens de tocht kan er altijd besloten worden van de plannen af te wijken als de omstandigheden dat vereisen. Hierbij valt te denken aan inlassen andere havens of eerder de terugweg aanvaarden.
Het belangrijkste is echter om gezamenlijk een mooie tocht te maken waarin we samen varend ervaringen opdoen en toch de tijd hebben individueel te “passagieren”.

Als je geïnteresseerd bent kan je je aanmelden of meer informatie opvragen bij:
Willem Doelman
E-mail: willem.doelman.nmi@gmail.com
tel: 06 5757 1954